BAŞKAN ELÇİN’DEN GÜNDEM ARTVİN GAZETESİNE CEVAP

Genel 16/12/2023 12:57

Gündem Artvin Gazetesinin 15.12.2023 tarihli gazetesinde yer alan‘Belediyeye Aktarılan Gecekondu Fonu Nerede? ’ haberindeki merak edilen Artvin Belediyesine hazineden gönderilen gecekondu fonu nerelerde kullanıldığına ilgili kurumumuzu ve Belediye Başkanımızı hedef gösteren habere karşı Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin cevap verdi:

Başkan Elçin; ’Artvin Belediyesinde ben göreve gelmeden önce Gece Kondu Fonu altında bir banka hesabı bulunmamaktaydı. Bana devredilen ya da teslim edilen ‘Gece Kondu Fonu’ adı altında herhangi bir hesap veya para teslim edilmemiştir.

Sayıştay teftişinde Belediyenin ana banka hesaplarında bu güne kadar Gece Kondu Fonu adı altında biriken 202 bin 898 Lira 81 Kuruş Sayıştay müfettişlerinin talimatları gereği 05.06.2023 tarihinde bu güne kadar hiç açılmamış olan Gece Kondu Fonu Hesabı Bankada ayrı bir hesapta açılmış 202 bin 898 Lira 81 Kuruş yatırılmış olup blokeli olarak banka kayıtlarımızda mevcuttur.

Keşke gazeteciler bir haberi yapmadan önce gelip Belediye Başkanı olarak bana sorsaydılar ve aldıkları cevaba göre haber yapsaydılar da Kamuoyunu yanıltmasalardı.

Kısaca benden önceki dönemlerde bu hesap hiç açılmamış bu güne kadar biriken 202 bin 898 Lira 81 Kuruş banka hesabındadır.

Belediyemizde çok şükür gerçekleştirdiğimiz mali disiplin sayesinde, Belediyemizde Milli Emlak tarafından gönderilen  202 bin lirayı bırakın başka amaçla kullanmayı, Artvin Belediyesi olarak  2022 yıl sonu itibarıyle banka bakiyemiz 9 milyon 500 bin liranın mevcut olduğunu takip etseydiler ( Her ay Belediyeye astığımız Mali Tabloları takip ederek ) Gece Kondu Fonundaki 202 bin liraya Artvin Belediyesinin ihtiyacı olmadığını tespit edebilirlerdi.

Buradaki Sayıştay eleştirisi Bu parayı Gece Kondu Fonu adı altında başka bir hesap altında kayıt edilmediği içindir.

Artvin Belediyesi 2019 yılında sadece ve sadece 37 bin lira para teslim almış, Belediyemizin 2023 Kasım ayı sonu itibariyle Banka bakiyesi 17 Milyon lira olmuştur, güncel Banka Bakiyemiz 24 milyon liradır bütün bunları kimseden bağış alarak değil mali disiplinle sağladık.

Ayrıca aynı Gazeteci beni eleştirmek isterken gaf yapmış ama onun bile farkında olmamış.

‘Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in seçim vaatleri arasında kentsel dönüşüm projesi yer almasına rağmen belediyeye gönderilen gecekondu fonu amacı dışında kullanıldığı ortaya çıktığını yazmış ama Gece Kondu Fonu’nun,  Kentsel  dönüşüm ile hiçbir ilgisi olmadığını araştırmamış ve öğrenemeyerek, Demirhan ELÇİN’ in bir açığını buldum diye Sayıştay raporunu ilişkilendirerek havada kapmıştır.

Genç gazeteciye bir ağabey tavsiyesi; seçim yaklaşınca hiçbir şeyini bulamadığınız Demirhan ELÇİN’i bu haberlerle ne yıpratabilirsiniz nede hizmetlerinin önüne geçebilirsin, haberi yapmadan önce muhataplarına sor aldığın cevaba göre halkı yanıltmadan bilgi verirsen itibarlı ve iyi gazeteci olursun.

Gazete Muhabiri, keşke haberi yaparken kullandığı Belediye binası fotoğrafını rötuşlamadan yayınlasaydı ve orada her ay ilan ettiğimiz Gelir Gider tablomuzun sol yanında en son satırda yazan Banka Bakiyemizde yayınlasaydı.

Bir sözümde, haberin yayınlandığı gazetenin sahipleri, benimde değer verdiğin saygın iş insanlarıdır. Gazetelerinde yapılan haberlerin yayınlanıyorken muhataplarına sorulup sorulmadığını muhabirlerine yada yayın sorumlularına sormalarını öneriyorum. Kendileriyle ilgili olarak kamuoyunun ve benim olumlu düşünce ve kanaatlerimizin  bozulmaması  için gerekli titizliği göstermelerini de ayrıca talep etmekteyim.

Kısaca vesselam bahsedilen 202 bin lira Bankada Gece Kondu Fonu adı altında blokeli olarak mevcuttur.

Umarım ilgili Gazete ve Muhabir, bu açıklamamı gazetelerinde haberi yaptıkları aynı sayfa ve aynı sütunda yayınlarlar…’